top of page
Babahordozási tanácsadás

Babahordozási tanácsadás

2017 óta vagyok a Beli Buba Babahordozó Iskola baba-és gyermekhordozási tanácsadója. Az elmúlt években rengeteg családnak segítettem eligazodni a babahordozó eszközök kínálatában és használatában. Saját három gyermekem is a kezdetek óta hordoztam, akik maguk is számtalan kihívás elé állítottak.

Egy édesapát karikás kendő használatára tanítok, a kötést gyakorlóbabával mutatom be neki

Baba-és gyermekhordozási tanácsadóként abban tudok nektek segíteni, hogy megtaláljuk azt a hordozóeszközt, ami a ti családotok számára a legmegfelelőbb. Örömmel segítek a hordozókendőtök vagy hordozóeszközötök használatában, majd később a hátratételében.

Mikor lehet szükségetek hordozási tanácsadásra?
 • Ha kisbabát vártok, és szeretnétek majd hordozni.

 • Ha szeretnétek hordozni a babátok, de elvesztetek a hordozók bőséges kínálatában.

 • Ha segítene nektek, ha egy szakértő jelenlétében sajátíthatnátok el a hordozást.

 • Ha szeretnétek sok különböző hordozóeszközt kipróbálni.

 • Ha van már kendőtök vagy hordozóeszközötök, de nehézségetek van a használatával.

 • Ha sír a babátok hordozás közben, feszíti magát.

 • Ha koraszülött vagy eltérő fejlődésű vagy beteg gyermeketek úgy érzitek, a szokásosnál nagyobb figyelmet igényel hordozáskor.

 • Ha ikreket szeretnétek egyszerre hordozni, és szeretnétek megtanulni erre alkalmas kötéseket.

 • Ha két különböző korú gyermeketek szeretnétek egyszerre hordozni.

 • Ha hordozó szülőként valamilyen olyan panaszotok van, ami miatt úgy érzitek, nagyobb figyelemre van szükségetek a számotokra legmegfelelőbb hordozóeszköz megtalálásához.

Mi történik a hordozási tanácsadáson?

A hordozási tanácsadásokon átbeszéljük, hogy mik azok a szempontok, amik a ti családotokban fontosak a hordozótok kiválasztásához, milyen helyzetekben szeretnétek használni.

Beszélünk róla, mik azok az anatómiai és pszichés szempontok, amelyeket érdemes tudnotok a babátok hordozásáról, és mire érdemes odafigyelnetek a ti oldalatokról, illetve bármilyen más kérdést, ami felmerül, szó lehet az évszaknak megfelelő öltözködésről, vagy olyan praktikus dolgokról, melyek a mindennapjaitokat segítik.

Együtt választjuk ki azt a kendőkötést vagy hordozóeszközt, ami nektek a legjobb, és begyakoroljuk a használatát, ha szeretnétek, van lehetőségetek első körben tanulóbabával kipróbálni. Egy tanácsadáson általában egy vagy két, ritkábban három kötésre vagy hordozóra van lehetőség. Ha van már valamilyen eszközötök, első körben mindig szeretek abból kiindulni.

A hordozási tanácsadás minden esetben a családnak szól, tehát jelen lehet mindkét szülő, esetleg nagyszülő, más felnőtt, aki szeretné hordozni a gyermeketek. 
A tanácsadások során fontos, hogy mindenki komfortosan érezze magát, bármikor megállhatunk, van lehetőségetek megnyugtatni, megetetni a babátok.

A tanácsadás időtartama másfél-két óra, melyet természetesen, mivel kisbabákról van szó, rugalmasan kezelek. A látogatásom után emlékeztető anyagot kaptok digitális formában, illetve minden esetben része egy két-három hetes utánkövetés, vagy igény szerint egy fél órás online konzultáció, erre várandós tanácsadás esetén a kisbabátok megszületése után kerül sor, amikor hordozni kezditek.

Online babahordozási tanácsadást is van lehetőségetek választani.

Erre akkor van szükségetek, ha a lakóhelyetek távolsága vagy más körülmény miatt nem lehetséges a személyes találkozó. Az online tanácsadás menete a személyeshez hasonló, de amennyiben még nincs hordozóeszközötök, két alkalomra szoktuk bontani, az első alkalom során átbeszéljük a tudnivalókat, és kiválasztjuk a hordozóeszközötök, a második alkalom során pedig amikor már beszereztétek a saját kendőtök vagy hordozótok, vagy nálatok van egy bérelt darab, elsajátítjuk a használatát.

Az online tanácsadás időtartama egyszer másfél-két óra vagy kétszer 45-60 perc, valamint az utánkövetés.

Árak:

Személyes hordozási tanácsadás: 26.000 Ft

 • Az ár tartalmazza a kiszállási díjat Budán, a belvárosi, valamint a dél-pesti kerületekben, Budaörs-Budakeszi-Törökbálint térségében.

 • Lehetőség van hordozási tanácsadásra Pest más kerületeiben, vagy a budai agglomerációban, szükség esetén más pest megyei településeken, azonban ezekben az esetekben a kiszállási díjat egyedi mérlegelés és egyeztetés után számoljuk.

 • Amennyiben még nincs hordozóeszközötök, vagy szeretnétek más eszközt is kipróbálni, lehetőségetek van egy eszköz kipróbálására két héten keresztül vagy két eszköz kipróbálására egy héten keresztül (ennek letelte után amennyiben nem érkezik vissza a hordozóeszköz, bérleti díjat számítok fel).

Személyes hordozási tanácsadás két gyermek együttes hordozása esetén: 26.000 Ft​

 • Helyszín, kiszállási díj és eszközbérlés a fentiek szerint.

Online babahordozási tanácsadás: 14.000 Ft​

Hordozós minitanácsadás: 14.000 Ft

 • 30-45 perces minitanácsadás személyesen a 11. kerületi otthonunkban, vagy online.

 • Amennyiben szeretnétek az otthonotokban vagy más helyszínen, egyedi mérlegelés és egyeztetés után kiszállási díjat számolok.

 • Ha érdekel a minitanácsadás lehetősége, olvass tovább itt.

Hordozóeszköz kölcsönzés:​

 • Hordozókendő kölcsönzése: 1500 Ft/hét

 • Formázott hordozóeszköz kölcsönzése: 3000 Ft/hét

 • Extra összetételű vagy mintájú hordozókendő kölcsönzése: 3000 Ft/hét

 • Ha érdekelnek a kölcsönözhető hordozók, nézz körül itt.

Kislányomat a hátamon hordozva sétálok a Duna partján

Szoptatás,
Babahordozás

Információk, praktikus segítség, elvárás- és ítélkezésmentes támogatás a saját utatok megtalálásában.
bottom of page